ja_mageia

Tiedote marraskuu 2016
HELSINGIN NUMISMAATTISEN YHDISTYKSEN VAALIKOKOUSKUTSU JA HUUTOKAUPPAEHDOT

HELSINGINGIN NUMISMAATTINEN YHDISTYS ry:n vaalikokous ja rahahuutokauppa pidetään 30.11.2016 Suomen Filatelistiseuran kerhotilassa Lönnrotinkatu 32 B, Helsinki. Kohteiden näyttö alkaa klo 17.00, vuosikokous klo 17.45 ja huutokauppa n. klo 18.00.

Kirjalliset tarjoukset pyydetään lähettämään osoitteella: Timo Helle, Piennar 1, 00680 Helsinki tai e-mailina osoitteella Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen viimeistään 28.11.2016 klo 18.00 mennessä.
Määräajan jälkeen tulleita tarjouksia ei huomioida.
Puhelimitse jätettävät kirjalliset tarjoukset ja mahdolliset huutokauppaa
koskevat tiedustelut hoitaa Timo Helle 0400 - 245 963 iltaisin klo 18.00 - 20.00

HUUTOKAUPPAEHDOT
Helsingin Numismaattinen Yhdistys ry:n huutokaupat on tarkoitettu vain yhdistyksen jäsenille ja Suomen Numismaatikkoliitto ry:n jäsenyhdistysten jäsenille. Liittymällä jäseneksi voit osallistua huutokauppaamme.
Ostajan tulee suorittaa huutomaksu, joka on 12% hänen huutamastaan hinnasta (pyöristettynä täysiin euroihin). Kirjallisten lähetysten
vähimmäistoimituspalkkio on 5,- euroa + postikulut. Massaerissä ei ole palautusoikeutta. Mahdolliset palautukset tavallisina lähetyksinä, postiennakko-lähetyksiä ei yhdistyksen toimesta lunasteta. Palautukset pitää tehdä 12 päivän kuluessa huutokaupasta, tämä aika koskee myös postiennakkolähetyksiä.

TULEVA OHJELMA

29.3.2017    vuosikokous    
29.11.2017    vaalikokous


OSOITTEEN MUUTOKSET
Osoitteen muutokset pyydetään lähettämään e-maililla tai postitse yhdistyksen puheenjohtajalle Timo Helteelle.

Timo Helle                
Piennar 1, 00680 Helsinki    
GSM: 0400-245 963(ilt.)    
Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen     

Helsingin Numismaattinen Yhdistys ry

HALLITUS
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Home Uutiset Sekalaista Erik Johansson muistokirjoitus
Erik Johansson muistokirjoitus PDF Tulosta Sähköposti

Erik Johansson muistokirjoitus                                                                                                                 2.10.2014

erik-150Erik Johanson in memoriam

11.05.1921 - 17.5.2014

Erik Johansson, aktiivinen keräilijä on poistunut joukostamme viime toukokuussa yhdeksänkymmenen-kolmen vuoden ikäisenä. Erik syntyi Kuopiossa, josta Erikin perhe muutti Viipuriin isän työn vuoksi. Erik oli asepalveluksessa samassa joukko-osastossa Allan Ylisen kanssa ja osallistui niin kuin muutkin nuoret miehet maamme puolustamiseksi sekä jatko-  että Lapin sotaan saaden ansoistaan Vapaudenristin 2. luokan kunniamerkin 1941. Sodan päätyttyä hän opiskeli lakia ja siirtyi opiskelun jälkeen pankkialalle Helsingin Osakepankkiin jääden eläkkeelle 1977 Helsingin Arkadiankadun konttorin johtajana. Monet numismaatikot muistavat hänet avuliaana nuorten numismaatikkojen tukijana antamalla Helsingin Osakepankin Arkadian konttorista luottoa numismaattisten kohteiden ostoon.

Erik oli hyvin laaja-alainen keräilijä harrastaen aktiivisesti numismatiikkaa ja filateliaa sekä niiden lisäksi myös vanhoja taskukelloja ja hopealusikoita löytyi Erikin kokoelmista. Hän aloitti postimerkkikeräilyn jo nuorena ja oli kuusikymmentä luvulta lähtien uusine ajatuksineen raivaamassa tietä muun muassa postihistorian alueella. Hänellä oli ehtymätön tarve tutkia aina uutta filatelian ja numismatiikan alalta. Hän osallistui useisiin kotimaisiin ja kansainvälisiin postimerkkinäyttelyihin elämänsä viime vuosiin saakka. Numismaatikkona hän oli mukana Suomen Numismaattisen Yhdistyksen toiminnassa jo kuusikymmentä luvulta lähtien. Erik keräsi Suomen ja Venäjän rahoja, osakekirjoja, ulkomaisia seteleitä sekä erityisesti Kiinan rahoja, joihin hän erikoistui ja kohdisti voimansa niiden tutkimiseen.

Erik aloitti jo nuorena keräilyn ja keskittyi 1970 ja 1980 - luvuilla numismatiikkaan toimien useammassa numismaattisessa yhdistyksessä. Hän oli muun muassa yksi perustajajäsen Helsingin Numismaattisessa Yhdistyksessä toimien pitkään sen sihteerinä. Lisäksi hän oli vahvasti mukana Suomen Numismaatikkoliiton toiminnassa sen alkuaikoina toimien liiton hallituksen jäsenenä vuosina 1976 - 1981 Aimo Linkosalmen ollessa sen puheenjohtajana.

Hänen numismaattinen tietomääränsä oli kunnioitettava, varsinkin Kiinan rahoihin hän paneutui toden teolla ja kirjoitti Kiinan rahoista useita tietovihkosia, jossa valotettiin niiden saloja suomalaisille keräilijöille. Myös suomalaisista kunniamerkeistä hän kirjoitti useammankin vihkosen, lisäksi hän toimitti ahkerasti kirjoituksiaan Numismaatikkolehteen ja artikkelin poleteista rahaliike Holmaston hinnastoon numero 12.

Hän oli myös Suomen Filatelistiseuran pitkäaikainen jäsen.  Hän siirtyi 1990 - luvulta lähtien yhä enemmän numismatiikasta filateliaan keräten muun muassa Suomen, Ruotsin ja USA:n postimerkkejä ja kirjelähetyksiä.  Hän kirjoitti myös seuran lehteen erikoisemmista postilähetyksistä pieniä juttuja vielä 2000 luvulla.

Erik osallistui aktiivisesti Helsingin Numismaattisen Yhdistyksen rahamessuihin 1975, 1978 ja 1981 omalla näyttelyllään ja viimeisen kerran hän oli mukana Helsingin Numismaattisen Yhdistyksen 40 - vuotisjuhlanäyttelyssä 2011 Suomen Postimuseossa omalla kokoelmallaan.

Erik palkittiin numismaattisista ansioistaan Suomen Numismaatikkoliiton pronssisella ansiomitalilla 1982 ja hopeisella 1995.

Erik oli hyvin idearikas ja aktiivinen keräilijä etsien aina uutta tutkimuksillaan tuoden sen tulokset avoimesti keräilijöiden tietoon.  Erik oli hyvin seurallinen ja pidetty keräilijäyhdistyksissä sekä toi idearikkailla ajatuksillaan vahvan panoksen eri yhdistysten toimintaan.

Jäämme kaipaamaan aktiivista numismaatikkoa ja filatelistia kunnioittaen hänen muistoaan.

 
Mainospalkki