ja_mageia

Tiedote marraskuu 2016
HELSINGIN NUMISMAATTISEN YHDISTYKSEN VAALIKOKOUSKUTSU JA HUUTOKAUPPAEHDOT

HELSINGINGIN NUMISMAATTINEN YHDISTYS ry:n vaalikokous ja rahahuutokauppa pidetään 30.11.2016 Suomen Filatelistiseuran kerhotilassa Lönnrotinkatu 32 B, Helsinki. Kohteiden näyttö alkaa klo 17.00, vuosikokous klo 17.45 ja huutokauppa n. klo 18.00.

Kirjalliset tarjoukset pyydetään lähettämään osoitteella: Timo Helle, Piennar 1, 00680 Helsinki tai e-mailina osoitteella Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen viimeistään 28.11.2016 klo 18.00 mennessä.
Määräajan jälkeen tulleita tarjouksia ei huomioida.
Puhelimitse jätettävät kirjalliset tarjoukset ja mahdolliset huutokauppaa
koskevat tiedustelut hoitaa Timo Helle 0400 - 245 963 iltaisin klo 18.00 - 20.00

HUUTOKAUPPAEHDOT
Helsingin Numismaattinen Yhdistys ry:n huutokaupat on tarkoitettu vain yhdistyksen jäsenille ja Suomen Numismaatikkoliitto ry:n jäsenyhdistysten jäsenille. Liittymällä jäseneksi voit osallistua huutokauppaamme.
Ostajan tulee suorittaa huutomaksu, joka on 12% hänen huutamastaan hinnasta (pyöristettynä täysiin euroihin). Kirjallisten lähetysten
vähimmäistoimituspalkkio on 5,- euroa + postikulut. Massaerissä ei ole palautusoikeutta. Mahdolliset palautukset tavallisina lähetyksinä, postiennakko-lähetyksiä ei yhdistyksen toimesta lunasteta. Palautukset pitää tehdä 12 päivän kuluessa huutokaupasta, tämä aika koskee myös postiennakkolähetyksiä.

TULEVA OHJELMA

29.3.2017    vuosikokous    
29.11.2017    vaalikokous


OSOITTEEN MUUTOKSET
Osoitteen muutokset pyydetään lähettämään e-maililla tai postitse yhdistyksen puheenjohtajalle Timo Helteelle.

Timo Helle                
Piennar 1, 00680 Helsinki    
GSM: 0400-245 963(ilt.)    
Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen     

Helsingin Numismaattinen Yhdistys ry

HALLITUS
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Home FAQs Miten säilytän vanhat rahani?
Miten säilytän vanhat rahani? PDF Tulosta Sähköposti

Miten säilytän vanhat rahani?

Rahat tulee säilyttää niin, että metallirahat eivät ole tekemisissä ulkoilman ja ilmansaasteiden kanssa. Metallirahat tulee myös säilyttää siten, että ne eivät hankaa toisiaan vasten ja naarmuunnu. Setelirahat tulee säilyttää siten, että ne eivät ole alttiina auringonvalolle, jonka UV-säteily haalistaa nopeasti setelien värin. Setelit tulee myös säilyttää siten, että ne säilyvät mahdollisimman sileinä. Metallirahat on paras säilyttää erityisissä rahakehyksissä, joihin mahtuu yksi raha. Nämä kehykset voidaan tallentaa erityisiin kansiolehtiin ja säilyttää missä tahansa sopivassa kansiossa. Näitä rahakehyksiä ja kansioita myyvät mm. rahaliikkeet. On olemassa myös erityisiä muovisia rahakansioita mm. eurorahoille, joissa on erikseen säilytyspaikka kullekin rahalle. Nämä valmiit kansiot ovat käteviä käyttää, mutta ainakin halvimpien malleja kannattaa välttää, sillä niissä käytetyn muovilaatu saattaa ajan mittaa vahingoittaa rahoja. Rahat voidaan säilyttää myös pienissä happovapaasta paperista tehdyissä ”apteekkipusseissa”. Pitkälle ehtineillä keräilijöillä on myös käytössään erilaisia rahalaatikostoja, mutta nämä ovat usein hyvin kalliita. Nykyisin monet rahat myydään muovisissa koteloissa eli ”pillerirasioissa”. Nämä valmiiksi koteloidut rahat kannattaa ainakin toistaiseksi säilyttää näissä alkuperäisissä koteloissaan, joita ei kuitenkaan kannata turhaa availla Setelirahat kannattaa säilyttää sellaisissa muovitaskuissa, jotka on tehty sellaisesta muovista, josta ei liukene setelejä pilaavia kemikaaleja. Nämä muovitaskut voidaan tallettaa kansioon.

 
Mainospalkki