ja_mageia

Tiedote marraskuu 2016
HELSINGIN NUMISMAATTISEN YHDISTYKSEN VAALIKOKOUSKUTSU JA HUUTOKAUPPAEHDOT

HELSINGINGIN NUMISMAATTINEN YHDISTYS ry:n vaalikokous ja rahahuutokauppa pidetään 30.11.2016 Suomen Filatelistiseuran kerhotilassa Lönnrotinkatu 32 B, Helsinki. Kohteiden näyttö alkaa klo 17.00, vuosikokous klo 17.45 ja huutokauppa n. klo 18.00.

Kirjalliset tarjoukset pyydetään lähettämään osoitteella: Timo Helle, Piennar 1, 00680 Helsinki tai e-mailina osoitteella Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen viimeistään 28.11.2016 klo 18.00 mennessä.
Määräajan jälkeen tulleita tarjouksia ei huomioida.
Puhelimitse jätettävät kirjalliset tarjoukset ja mahdolliset huutokauppaa
koskevat tiedustelut hoitaa Timo Helle 0400 - 245 963 iltaisin klo 18.00 - 20.00

HUUTOKAUPPAEHDOT
Helsingin Numismaattinen Yhdistys ry:n huutokaupat on tarkoitettu vain yhdistyksen jäsenille ja Suomen Numismaatikkoliitto ry:n jäsenyhdistysten jäsenille. Liittymällä jäseneksi voit osallistua huutokauppaamme.
Ostajan tulee suorittaa huutomaksu, joka on 12% hänen huutamastaan hinnasta (pyöristettynä täysiin euroihin). Kirjallisten lähetysten
vähimmäistoimituspalkkio on 5,- euroa + postikulut. Massaerissä ei ole palautusoikeutta. Mahdolliset palautukset tavallisina lähetyksinä, postiennakko-lähetyksiä ei yhdistyksen toimesta lunasteta. Palautukset pitää tehdä 12 päivän kuluessa huutokaupasta, tämä aika koskee myös postiennakkolähetyksiä.

TULEVA OHJELMA

29.3.2017    vuosikokous    
29.11.2017    vaalikokous


OSOITTEEN MUUTOKSET
Osoitteen muutokset pyydetään lähettämään e-maililla tai postitse yhdistyksen puheenjohtajalle Timo Helteelle.

Timo Helle                
Piennar 1, 00680 Helsinki    
GSM: 0400-245 963(ilt.)    
Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen     

Helsingin Numismaattinen Yhdistys ry

HALLITUS
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Home FAQs Mitä tarkoittaa rahojen kuntoluokka?
Mitä tarkoittaa rahojen kuntoluokka? PDF Tulosta Sähköposti

Mitä tarkoittaa rahojen kuntoluokka?

Rahan kuntoluokalla tarkoitetaan rahan kuluneisuuden ilmaisemista numerolla tai kirjaimilla. Yleisimmin käytetään niin sanottua ”uutta” asteikkoa 1-10 tai, jossa numero 10 ilmaisee sen, että esimerkiksi metalliraha on täysin kulumaton ja lyöntikiiltoinen kun taas numero 2 tarkoittaa sitä, että raha on jo lähes tunnistamattomaksi kulunut tai se on muutoin pahoin vaurioitunut. Setelirahoissa numero 10 tarkoittaa täysin virheetöntä ja painokuntoista rahaa, jota ei ole esimerkiksi taiteltu. Numero 2 taas tarkoittaa sitä että seteli on moneen kertaan taiteltu ja siinä saattaa olla esimerkiksi paljon likaa, repeämiä tai reikiä. Helsingin Numismaattinen yhdistys käyttää huutokauppaluokituksessaan skandinaavista ”vanhaa” järjestelmää, jossa on käytössä kuusi kuntoluokkaa (0, 01,1+,1, 1?, 2), joita voidaan myös yhdistellä. Tässä vanhassa järjestelmässä 0 vastaa uuden järjestelmän 10 kuntoluokkaa ja 1? puolestaan uuden järjestelmän 2 kuntoluokkaa. USA:ssa käytetään kirjainluokitusta, joka on käytössä mm. tärkeimmissä koko maailman raha- ja seteliluetteloissa.

 
Mainospalkki